Η Apple εστιάζει στην αυτόνομη οδήγηση

26/08/2016
από Admin Admin
Η Apple εστιάζει στην αυτόνομη οδήγηση

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο αμερικάνικος κολοσσός θα εστιάσει στηνεξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης και όχι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Οι φήμες περί εξέλιξης ενός ηλεκτρικού, αυτόνομου αυτοκινήτου από την Apple δεν είχαν λάβει ποτέ επίσημη επιβεβαίωση.Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από μια συνέντευξη στο Bloomberg, από εδώ και στο εξής οι πόροι της εταιρείας θα χρησιμοποιούνται πρωτίστως για την εξέλιξη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης. Η πρόθεσητης εταιρείας να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς σαν ενδεχόμενο, όμως πλέον η συνεργασία με κάποιο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας μοιάζει πιο πιθανή.


Το αυτοκινητικό πρότζεκτ της Apple ονομάζεται Titan και η εταιρεία προσφάτως αναβάθμισε σοβαρά τη στελέχωσή του. Μαζεύοντας έμπειρους ανθρώπους από εταιρείες όπως η Tesla, η Ford, ακόμα και από τηνBlackberry, πλέον υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Ο συντονιστής του πρότζεκτ είναι ο Bob Mansfield, που στο παρελθόν ήταν ο επικεφαλής στο τμήμα hardwareτης εταιρείας και ανέβαλε τη συνταξιοδότησή του γι’ αυτό το σκοπό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες υπάλληλοι της Apple δουλεύουν επάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, όμως μέχρι σήμερα έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα τεχνικής αλλά και στρατηγικής φύσης, τα οποία πιθανότατα έχουν φέρει πίσω το χρονοδιάγραμμα.
Το τελευταίο προέβλεπε το λανσάρισμα του αυτοκινήτου της Apple το 2020 ή το 2021.

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση